Skogen som träningsarena

Ännu en helg med bra träning. Den bästa träningen sker i skogen och i lördags så var det pass med Team NH Runners på sockertoppen. Mycket backträning blandat med styrka samt några extrakilometer i skogen både innan och efter, total träningstid ca 2 timmar. Få träningstyper går upp mot en härlig vinterdag med strålande solsken på sockertoppen. Nu var vi ju några stycken vilket är mycket inspirerande med sällskap och få pusha och driva på folk att ta i lite mer. Ger man sig ut själv så är man väldigt ensam om att träna i skogen, går man in på gymmet så kryllar det av folk. Varför väljer inte fler frisk luft, allsidig träning, en lugn miljö och träna gratis😉.



Väl hemma så hann jag med lite extra styrka och rörlighetsträning hemma i källaren. Slåss hela tiden mot ett ömmande vänsterben. Det är en ömhet i sätet och det strålar ibland mer i sidan av benet. Jobbar med styrka för rygg, bål och säte samt stretching i säte och höftböjare. Även om jag dragits med det så är känslan att det kommer ge sig, jag intalar mig det i alla fall. Det positiva är ju iallafall att det är när jag tränar som det är som bäst.
Idag började dagen med en promenad med Aslan, inte mycket till träning men alltid skönt att röra på sig. På förmiddagen blev det sedan 90 minuter på trainern i garaget framför damernas 10 km i Falun.
Ett tufft pass på växelvis riktigt tunga växlar. Längtar till att få plocka ut tempocyklen i vårsolen.





Kvällspasset blev en härlig traillöpning på 75 minuter med pannlampan på. Det var tufft underlag med leriga stigar som frusit till. Fötterna och fotlederna fick jobba ordentligt. Sista 15 minuter var lätt jogg med Aslan. Hann också med 20 minuter styrka med fokus på rygg och bål.

 

Väldigt ojämt underlag och på gränsen att gå igenom på sina ställen.
 
Läs mer om Team NH Runners på www.teamnhrunners.blogspot.com
 
//Fredrik






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Då var det roliga slut....

Så lite packning som möjligt...

Då var målet nått.