XC-Race, racereport

Låt er inspireras!
 
En kort racerapport med bilder från xc-race i Vidingsjö den 18 oktober. Vädret var rejält kyligt och det blåste kallt. Väl ute i skogen så var det inget problem men det var kallt innan och efter och vädret bidrog säkert till att det var lite färre anmäld detta år jämfört med förra året. Vi var ett gäng på 6 löpare som åkte från Åtvidaberg för att springa terrängloppet xc-race på 5 eller 10km. Jag sprang förra året och sprang på 53 minuter. Målet var att förbättra tiden och det gjorde jag. Dock var banan helt ny så tiden går inte att jämföra rakt av. Med en kik i förra årets resultatlista och jämföra med vissa personers resultat så inser jag i alla fall att årets 48minuter är en rejäl putsning från förra året. Det roliga med årets lopp var att vi var ett gäng som sprang och det var i stora drag dom som varit ihärdigast under höstens måndagsintervaller. Alla lyckades bra och tog sig runt den skitiga och krävande banan.
Banan bestod av många små snirkliga stigar och passager helt utan stigar, många små branta korta uppförsbackar och nedförslut. 10km banan var 2 varv på 5km slingan och innefattade då bl.a. en passage av Vidingsjös slalombacke 2 ggr. Ett mkt roligt evenemang som säkerligen kommer springas fler gånger förhoppningsvis i sällskap av fler åtvidabergslöpare.
En annan kul sak med ett sådant lopp är att se orienterarna som är så tekniskt duktiga och omöjliga att ta rygg på i nedförsbackarna, det är bara fortsätta träna i terräng så kanske man kan utveckla samma känsla bland stenar och rötter.

Jag ha många gånger tänkt att det vore kul med en löpar/cykelklubb i Åtvidaberg framförallt i syfte att finna likasinnade och kunna åka på lite olika motionslopp runt om i regionen. Efter denna lyckade tripp till Vidingsjö så inspireras jag att försöka köra fler lopp under våren där vi drar ihop lite fler löpare från bygden.
Detta tål att fundera vidare på...
I väntan på det så fortsätter vi med gemensam löpträning under höst och vinter.

Här kommer lite bilder från xc-race med bl.a. uppladdning i cafeterian och en härlig spurtuppgörelse mellan Elin och Tomas.






















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Då var det roliga slut....

Så lite packning som möjligt...

Då var målet nått.